Ikona Panny Márie Czestochowskej zavíta v rámci celosvetovej púte aj na Slovensko

„Od oceánu k oceánu“ je názov celosvetového projektu na obranu civilizácie lásky, v rámci ktorého putuje tento rok ikona Panny Márie Czestochowskej po krajinách Ázie a Európy, aby sa na jar budúceho roka presunula na americký kontinent.
Trasa ázijského a európskeho putovania, dlhá takmer 18 000 km, pokrýva 23 krajín a vedie od východných hraníc Ruska až po Portugalsko.

Aktuálne sa ikona Matky Božej nachádza v sibírskom Krasnojarsku, v Rusku. V Českej republike bude putovať 26. – 31. augusta; odtiaľ zavíta na Slovensko, kde si ju veriaci budú môcť uctiť do 7. septembra; nasledovať budú Maďarsko a Rumunsko (7. – 16. septembra). Poslednou destináciou v rámci Európy by mala byť portugalská Fatima v období pred Vianocami. Súčasťou púte ikony Matky Božej je aj špeciálna modlitba za ochranu života, ktorej imprimatur pre Slovensko udelil Mons. Stanislav Zvolenský, predseda Konferencie biskupov Slovenska, 29. mája 2012. Slovenskú časť putovania ikony organizačne zastrešuje Fórum života a priebežne bude o podrobnostiach informovať na našej stránke, aj na stránke Tlačovej kancelárie KBS. „Už teraz pozývame všetkých, aby sa zapojili do tejto celosvetovej púte a vytvorili tak spoločne silné posolstvo úcty k životu v spojení s Matkou všetkých nenarodených,“ uvádza predsedníčka Fóra života Marcela Dobešová.

← Naspäť